Placute de frina - experientele voastre cu diverse tipuri - Forum HotHatches
Random logo image... Refresh for more!

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Collapse

> Forum HotHatches Information

Latest News And Announcements!
Latest News
Avem stickere facute, gasiti la Bambu!
Gasiti mai multe detalii despre stickere Hot Hatches aici!
Daca aveti probleme cu inregistrarea , dati un mail la iancu_florin2005@yahoo.com!
Announcements
Pentru a afisa un film de pe youtube trebuie sa dati click pe "Adauga:YouTube" care e in stanga jos,iar in text puneti tot ce vine dupa "v=" in link.
Daca un post nu este acolo unde il stiati inseamna ca era offtopic si este in Chat room HotHatches
9 Pagini V  « < 6 7 8 9 >  
Reply to this topicStart new topic
Placute de frina - experientele voastre cu diverse tipuri
RollerMAN
mesaj Aug 10 2011, 02:11 PM
Trimis la #141

Stage 5

Grup: Moderator
Postari: 2,497
Inregistrat pe: 8-June 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 87
Masina Personala:-

CITAT(vusiman @ Aug 5 2011, 07:21 PM) *
eu zic sa nu renunti asa usor. placutele nu au cum sa fie praf. eu a trebuit sa-mi schimb stilul de franare ca sa pot sa le folosesc eficient. odata incalzite tin ok dar nu asa cum sunt prezentate pe site, de unele persoane, etc
ce vreau eu sa zic ca, chiar praf nu au cum sa fie trebuie sa te obisnuiesti cu ele. asteptarile mari duc la dezamagiri profunde (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Vusi vrei sa zici ca acum mai ai frane, daca pui 4-5 frane consecutive de la peste 140 sa zicem pana la 30?
Go to the top of the page

+Quote Post
Chuckie
mesaj Aug 10 2011, 02:19 PM
Trimis la #142

Stage 5

Grup: Senior Member
Postari: 1,987
Inregistrat pe: 30-May 09
Membrul Nr.: 65
Masina Personala:Renault Megane R26

off :
uite ma ca traieste Roller , v-am zis eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

--------------------
R26 F1 TEAM

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Aug 10 2011, 02:43 PM
Trimis la #143

Stage 5

pai mai pleaca si oamenii in vacanta...plus ca nu prea mai erau subiecte interesante de discutat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

+Quote Post
adyp2003
mesaj Aug 10 2011, 06:17 PM
Trimis la #144

Stage 3

Grup: Member
Postari: 214
Inregistrat pe: 19-June 09
Membrul Nr.: 122
Masina Personala:MkV GTI

Cu tot respectul, dar cine ar pune 4-5 frane consecutiv de la 140 la 30 km/h?
E destul de putin probabil sa faci asa ceva in realitate, chiar si pe circuit as zice; doar nu esti la Monaco.
Pentru asemenea "stress testing" tre sa ai probleme la mansarda... Si apoi mai capeti bonus si altfel de probleme: la frane. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
vusiman
mesaj Aug 10 2011, 10:26 PM
Trimis la #145

Stage 4

Postari: 491
Inregistrat pe: 7-August 09
Membrul Nr.: 282
Masina Personala:Clio RS 197

pentru astfel de franari e nevoie de set-up pro de circuit. Eu de cate ori am fost pe cheia si m-am dat nu am avut probleme cu ele dar nici nu stralucesc; sunt ok. daca vrei sa te dai blana si sa franezi f tarziu atunci trebuie altceva mai bun de atat, yellow nu fac fata; red nu stiu.

aaa, la mine franele de la viteza mare, 150+, sunt dezastru, in special daca franez tare si tarziu.

Acest mesaj a fost editat de vusiman: Aug 10 2011, 10:27 PM

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Aug 10 2011, 10:52 PM
Trimis la #146

Stage 5

CITAT(adyp2003 @ Aug 10 2011, 06:17 PM) *
Cu tot respectul, dar cine ar pune 4-5 frane consecutiv de la 140 la 30 km/h?
E destul de putin probabil sa faci asa ceva in realitate, chiar si pe circuit as zice; doar nu esti la Monaco.
Pentru asemenea "stress testing" tre sa ai probleme la mansarda... Si apoi mai capeti bonus si altfel de probleme: la frane. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Nu este nici un stres test, este pur si simplu dat de cateva ori la rand...cred ca e f normal...iar in plus cu placutele stoc nu aveam asemenea probleme!

+Quote Post
adyp2003
mesaj Aug 10 2011, 11:27 PM
Trimis la #147

Stage 3

Postari: 214
Inregistrat pe: 19-June 09
Membrul Nr.: 122
Masina Personala:MkV GTI

Interesant... Ce placute aveai stock?
Eu de exemplu nu ma pot lauda cu frane grozave, iar una dintre confirmari o aduce si silentiozitatea placutelor, insotita de abundenta de praf acumulata pe jante. As zice ca sunt orientate mai multe spre confort decat spre sport.

De aceea, ma voi repeta, si te voi intreba ce placute stock ai/aveai si mai ales cine face sistemul de franare de pe VTS?
De exemplu, la mine, pompa e facuta de ATE, discurile fata sunt Conti/Teves, cele spate TRW/Lucas, iar placutele spate (doar la astea m-am benoclat pana acum) sunt tot TRW.

Rezultat? Satisfacator pentru oras. Avand in vedere ca de abia fac ABS-ul sa imi intre pe uscat (suprafete plane) la viteze de oras (<=50), cred ca au un randament destul de ok. Ma rog, meritul e impartit si cu anvelopele. Sa nu uitam ca Golf-ul nu este masina de circuit. Ca ar putea fi transformata, asta e alta treaba; la fel pot fi transformate si alte masini (=vorbim de dotari stock).

+Quote Post
robi_zet
mesaj Aug 10 2011, 11:33 PM
Trimis la #148

Stage 5

Postari: 1,207
Inregistrat pe: 14-May 09
Membrul Nr.: 19
Masina Personala:Vw Scirocco 2.0 TSI 200+10 Hp

Placutele mele cu care a venit masina nu aveam nimic scris pe ele sau stantat. Cred ca asa vin acum pe original fara nume.

--------------------
Vw Scirocco 2.0 TSI

1) Esti pe net
2) Esti pe forumul HotHatches.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi:)

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Aug 11 2011, 10:55 AM
Trimis la #149

Stage 5

CITAT(adyp2003 @ Aug 10 2011, 11:27 PM) *
Interesant... Ce placute aveai stock?
Eu de exemplu nu ma pot lauda cu frane grozave, iar una dintre confirmari o aduce si silentiozitatea placutelor, insotita de abundenta de praf acumulata pe jante. As zice ca sunt orientate mai multe spre confort decat spre sport.

De aceea, ma voi repeta, si te voi intreba ce placute stock ai/aveai si mai ales cine face sistemul de franare de pe VTS?
De exemplu, la mine, pompa e facuta de ATE, discurile fata sunt Conti/Teves, cele spate TRW/Lucas, iar placutele spate (doar la astea m-am benoclat pana acum) sunt tot TRW.

Rezultat? Satisfacator pentru oras. Avand in vedere ca de abia fac ABS-ul sa imi intre pe uscat (suprafete plane) la viteze de oras (<=50), cred ca au un randament destul de ok. Ma rog, meritul e impartit si cu anvelopele. Sa nu uitam ca Golf-ul nu este masina de circuit. Ca ar putea fi transformata, asta e alta treaba; la fel pot fi transformate si alte masini (=vorbim de dotari stock).

Pompa este bosch, discurile habar nu am ce sunt, probabil lucas sau trw pentru ca placutele fata sunt lucas iar cele spate trw iar etirerii din cate tin minte si fata si spate sunt trw.

+Quote Post
Mituc
mesaj Aug 12 2011, 12:24 PM
Trimis la #150

Stage 5

Postari: 1,235
Inregistrat pe: 18-May 09
Din: Iasi
Membrul Nr.: 44
Masina Personala:Turbocharged Vaca

CITAT(robi_zet @ Aug 5 2011, 05:20 PM) *
man nu am bani de ds2500 cred ca o sa merg pe ATE

...Si culmea s-ar putea sa fie cam la fel de bune pe strada.

Daca vreti sa faceti un test real al frinelor dupa ce rodati ansamblul placuta+disc faceti un test de frinare (pe banc) cu frinele reci si inca un test dupa ce le incalziti. Comparati forta de frinare (In newtoni) cu valoarea sistemului stock si daca e mai bun si cu cit veti vedea imediat.
Mai are sens sa-ti prajesti placutele intr-o frinare de la 100 la 0 sa vezi cum e si eventual sa faci o masuratoare. Dar 4-5 de la 140 la 30 sau 0 sau alte minuni de genul asta... nu cred ca are sens sa faci decit daca nu cumva ai in portbagaj inca un set de discuri si placute si esti chiar in drum spre service sa le pui. Sau doar daca, desigur, testezi un setup pentru circuit (desi acolo frinezi de pe la 150-170 pina la 60-80, nu pina la 30).

--------------------
Unicorn Car Owner

+Quote Post
Johnny Bravo
mesaj Aug 16 2011, 02:19 PM
Trimis la #151

Stage 3

Postari: 108
Inregistrat pe: 30-June 10
Membrul Nr.: 728
Masina Personala:Audi A3 2.0 TDI DSG

Si cum le incalzim pentru testul la cald? Ca nu prea merge sa dai o tura cu masina si sa revii in service...
Eu am schimbat complet sistemul de franare pe fata. Am etrieri de S3, discuri Tarox F2000 si placute DS2500. Pe strada simt ca franeaza mai bine decat inainte insa sunt curios cu cat mai bine.

Acest mesaj a fost editat de BSH: Aug 16 2011, 02:40 PM

--------------------
Audi A3 2006 | 2.0 TDI | DSG | Vienna Leather | Bose Sound | RNSE MK2 retrofit | BlackVue DR500GW | MFSW | Tinted windows | RS4 Start Button | Cruise Control | Iluminated Speaker Grils | Interior Lights Pack | Bi-Xenon retrofit | 2009 Facelift LED Tail Lights | S3 Roof Spoiler | GY Asymmetric 2 | Nokian W+ | 18" BBS CH | Bilstein B16 PSS10 Coilovers | H&R 26/24 Sway Bars | H&R 10/15mm Spacers | S3 Front Brakes+Tarox F2000 | HEL Brake Lines | VNT20 | ALLARD EGR Delete | A-Team Custom Remap

+Quote Post
robi_zet
mesaj Aug 16 2011, 02:22 PM
Trimis la #152

Stage 5

Postari: 1,207
Inregistrat pe: 14-May 09
Membrul Nr.: 19
Masina Personala:Vw Scirocco 2.0 TSI 200+10 Hp

Au trecut 2000 de km. Scartaitul numai este asa des, praful inca nu a disparut dar tot au un minus din partea mea din cauza ca placuta nu preia caldura discului.

--------------------
Vw Scirocco 2.0 TSI

1) Esti pe net
2) Esti pe forumul HotHatches.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi:)

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Aug 16 2011, 04:59 PM
Trimis la #153

Stage 5

CITAT(Mituc @ Aug 12 2011, 12:24 PM) *
...Si culmea s-ar putea sa fie cam la fel de bune pe strada.

Daca vreti sa faceti un test real al frinelor dupa ce rodati ansamblul placuta+disc faceti un test de frinare (pe banc) cu frinele reci si inca un test dupa ce le incalziti. Comparati forta de frinare (In newtoni) cu valoarea sistemului stock si daca e mai bun si cu cit veti vedea imediat.
Mai are sens sa-ti prajesti placutele intr-o frinare de la 100 la 0 sa vezi cum e si eventual sa faci o masuratoare. Dar 4-5 de la 140 la 30 sau 0 sau alte minuni de genul asta... nu cred ca are sens sa faci decit daca nu cumva ai in portbagaj inca un set de discuri si placute si esti chiar in drum spre service sa le pui. Sau doar daca, desigur, testezi un setup pentru circuit (desi acolo frinezi de pe la 150-170 pina la 60-80, nu pina la 30).

Mituc dar de ce nu vrei sa intelegi ca nu e vorba de teste ci e vorba de "viata" de zi cu zi...cand vrea si omu sa se dea...si se da de la 30..sau de la 0..la 150...si iar franeaza...si face asta de 3-4 ori...si pui in cap franele de bune ce sunt placutele ebc...
Deci nu e fitza, nu e test, e pur si simplu o necesitate, ce-i drept foarte rara, dar care exista si de aceea sunt placute upgrade...dar care aparent franeaza mai prost decat stoc si iti mai si strica discurile.

+Quote Post
BSH
mesaj Aug 16 2011, 05:09 PM
Trimis la #154

Stage 5

Postari: 3,411
Inregistrat pe: 23-September 09
Membrul Nr.: 370
Masina Personala: ◊

Poate nu or fi chiar asa rele pentru ca am auzit de la unii altii ca ar fi decente dar cu siguranta aceste placute nu sunt compatibile cu unele discuri/compozitii de otel printre care si cu cele de Renault cu care dau rezultate groaznice.

--------------------
Open your mind not your mouth !

+Quote Post
vusiman
mesaj Aug 16 2011, 05:25 PM
Trimis la #155

Stage 4

Postari: 491
Inregistrat pe: 7-August 09
Membrul Nr.: 282
Masina Personala:Clio RS 197

cred ca ebc-urile ar merge bine cu discuri ceramice (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
Mituc
mesaj Aug 16 2011, 05:50 PM
Trimis la #156

Stage 5

CITAT(RollerMAN @ Aug 16 2011, 04:59 PM) *
Mituc dar de ce nu vrei sa intelegi ca nu e vorba de teste ci e vorba de "viata" de zi cu zi...cand vrea si omu sa se dea...si se da de la 30..sau de la 0..la 150...si iar franeaza...si face asta de 3-4 ori...si pui in cap franele de bune ce sunt placutele ebc...
Deci nu e fitza, nu e test, e pur si simplu o necesitate, ce-i drept foarte rara, dar care exista si de aceea sunt placute upgrade...dar care aparent franeaza mai prost decat stoc si iti mai si strica discurile.

Si de cite ori pe zi sau cite ore pe zi, 7 zile din 7 "se da"? iar cind frineaza sa "se dea" din nou, se frineaza pina sare calculatorul de ABS din mufe sau o idee mai domol? Apoi, fiind vorba de hothatches banuiesc ca discutam de niste discuri relativ mai mari, de 280mm minim ceea ce inseamna ca aceste calitati devin problematice abia pe un circuit scurt si tehnic sau unul cu viraje strinse dupa linii lungi mari (euroring poate?) dupa citeva ture.

"viata de zi cu zi" e putin diferit de acel moment foarte scurt ce apare foarte rar intr-o saptamina sau luna cind "vrea si omu sa se dea".

--------------------
Unicorn Car Owner

+Quote Post
BSH
mesaj Aug 16 2011, 06:06 PM
Trimis la #157

Stage 5

Chiar nu cred ca e vorba de abuzuri de genul asta dar si la mers normal prin oras sau chiar si pe autostrada o placuta buna te ajuta mult mai mult in caz de urgenta. Intr`adevar situatiile alea sunt foarte rare dar uite ca 5,6 metri la o franare poate fac diferenta intre teafar si grav accidentat. Ideea e ca o placuta mai scumpa isi merita acel milion in plus sau cat e.

--------------------

+Quote Post
Mituc
mesaj Aug 16 2011, 11:34 PM
Trimis la #158

Stage 5

Uite tocmai aici pot aparea problemele. Daca e sa luam fix situatia descrisa de tine, mers pe autostrada cu viteza relativ constanta. E posibil sa ai surpriza ca placuta cotata mai bine sa fie mai putin vinjoasa la rece. Iar cind vine vorba de mers pe strada si situatii de urgenta precum cele descrise de tine eu de exemplu nu pot sa dau ATE pe EBC sau altceva cu care poti avea surprize de acest gen. Ah, ca EBC va tine 15 frinari de la 150 la 0 si ATE doar 10... asta e altceva, sau poate e chiar irelevant daca nu se iveste niciodata contextul in care sa treci de acele 10 frinari insa in contrapartida apar acele situatii in care frinezi cu discurile si placutele relativ reci.

Nu va contrazic in privinta calitatii unor componente si performantele lor in diverse situatii ci a scopului, si anume trebuie avuta in vedere toata multimea de situatii in care exploatezi masina si ponderea aparitiei fiecarei situatii. Daca-ti upgardezi frinele cu un kit big brakes pentru ca sint mai bune pe circuit fara sa mergi regulat sau macar odata pe an pe circuit... FAIL.

--------------------
Unicorn Car Owner

+Quote Post
BSH
mesaj Aug 17 2011, 11:39 AM
Trimis la #159

Stage 5

Asa este dar ... EBC`urile nu tin 15 franari 150-0 (am probat eu cu talpa mea 3 franari 150-30 si s`au facut Hochland cu smantana) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Anywayz , eu unul as lua DS2500 in loc de yellow sau red..asta e clar !

--------------------

+Quote Post
dragostan
mesaj Aug 17 2011, 11:57 AM
Trimis la #160

Stage 4

Postari: 461
Inregistrat pe: 3-June 09
Din: Bucuresti/Ploiesti
Membrul Nr.: 73
Masina Personala:Honda Civic 5D 1,8 exec

Din experienta mea, DS2500 + discuri stock = treaba buna. Fade-ul intervine clar mult mai tarziu, textar-urile stock erau praf dupa 2 franari de 160+, DS-urile abia de a 5-a franare mai puternica incep sa se resimta. Pt strada e mai mult decat suficient.

Din experienta altora, EBC(red sau yellow) + discuri stock = fail. Nu se pupa deloc una cu alta si rezultate sunt slabe.

Totusi, discuri + placute EBC, odata rodate bine(~2000km) isi fac treaba. Am condus un type-r cu setup-ul asta, EBC turbogroove+yellowstuff fata si redstuff spate. In prima faza, franele noi noute, frana foarte slab. La o saptamana, dupa ~1500km facuti, frana bine, chiar si dupa a 4-a, a 5-a frana puternica.

Acest mesaj a fost editat de dragostan: Aug 17 2011, 11:58 AM

--------------------
Accord 2.0 MT, Arctic Blue Pearl

+Quote Post

9 Pagini V  « < 6 7 8 9 >
Reply to this topicStart new topic
2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th November 2024 - 03:24 PM